keskiviikko 12. marraskuuta 2014

YouTube tuo uusia tapoja nauttia musiikista


Meghan Trainorin hittiä ”All About That Bass” ei ainoastaan kuunneltu yli 200 miljoonaa kertaa YouTubessa. Sen aivan ensimmäinen esityskerta livenä yleisön edessä sekä esitys Jimmy Fallonin ohjelmassa keräsivät miljoonia katsojia. Sitä käytettiin kymmenissä tuhansissa fanivideoissa, kuten tässä pystybasson kanssa. Käyttäjien katselukerrat nostivat kappaleen Bilboardin Hot 100 -listalle viikoiksi. Ja kaikki tämä yhden hitin kohdalla.


Videoiden katselu, jakaminen, remiksaus, kuvaaminen, julkaiseminen, parodiointi tekee YouTubesta sen mitä se on: paikka jossa artistit ja fanit löytävät toisensa. Nyt YouTube tuo uusia tapoja löytää ja nauttia musiikkia. Paremman löydettävyyden ja äänenlaadun lisäksi julkaistaan tilauspohjainen palvelu, joka mahdollistaa musiikin katselun ja kuuntelun ilman mainoksia, myös taustalla tai ilman verkkoyhteyttä.


Uusi osio pelkästään musiikille


Lähipäivinä YouTuben Android- ja iOS-sovelluksissa sekä verkkosivuilla näkyy uusi osio joka on pyhitetty yksinomaan musiikille. Se suosittelee musiikkivideoita ja soittolistoja, jotka on koottu esimerkiksi tunnelmien, artisten tai suosittujen videoiden pohjalta. Tilaamalla musiikkikanavia kuten FKA twigs tai Childish Gambino videot päivittyvät striimiin automaattisesti. Ja videoita voi luonnollisesti etsiä itse ja soittaa uudelleen ja uudelleen.


US desktop.png


Kokonaisia albumeja korkealla äänenlaadulla

Jos kappale ylipäätään on olemassa se todennäköisesti löytyy YouTubesta. Mutta ennen tätä päivää sitä ei välttämättä ollut helppo löytää, saatikka soittaa koko saman artistin albumia samalla kertaa. Nyt YouTube näyttää artistien tuotannon ja kokonaisia albumeja voi kuunnella kappaleiden musiikkivideoiden säestämänä.

edsheeransearch_framed (1).png

YouTube Music Key beta

YouTubelta on kysytty, kuinka musiikkia voisi kuunnella ilman mainoksia, kuinka musiikin kuuntelu ei keskeytyisi, jos näytön sulkee tai siirtyy käyttämään toista sovellusta, ja kuinka musiikkia voisi kuunnella vaikka ei aina olisi yhteydessä internetiin. Vastauksena kysymyksiin lanseeraamme YouTube Music Key betan, tilauspohjaisen palvelun joka maksaa nyt rekisteröityville käyttäjille 7.99 euroa kuukaudessa (normaalihinta 9.99 euroa kuukaudessa) ja antaa kaiken tämän - musiikin ilman mainoksia, taustakuuntelun ja kuuntelun offline-tilassa. Lisäksi se antaa myös pääsyn Google Play Musicin yli 30 miljoonan kappaleen kuunteluun sekä lähitulevaisuudessa mahdollisuuden katsoa monia musiikkivideoita suoraan Play Music -sovelluksesta käsin.
Kiitos musiikkivideoiden, remiksausten, cover-biisien ja koko yhteisön, YouTubesta on muodostunut maailman suurin musiikkipalvelu. YouTube Music Key lanseerataan betana ensin suurimmille musiikkifaneille ja sen jälkeen yhdessä fanien kanssa kaikille käyttäjille. Jos siis näet kutsun YouTubessa tai sähköpostissa lähipäivinä tai -viikkoina voit kokeilla palvelua ilmaiseksi puolen vuoden ajan. 


Jos haluat lisää tietoa katso YouTube.com/MusicKey ja kerro meille.